CONTRA-INDICATIES

Een contra -indicatie wil zeggen dat er bij ondergenoemde situaties geen deelname kan plaatsvinden.
Bepaalde lichamelijke of geestelijke aandoeningen nemen namelijk een te groot risico met zich mee. Hoe graag we je ook willen begeleiden, veiligheid staat bij ons voorop.

 
Medicatie
Medicijnen als antidepressiva, antibiotica, antipsychotica, kalmeringsmiddelen, bètablokkers, bloeddrukverlagers, vaat vernauwers/verwijderaars en een aantal soorten pijnstillers leveren een contra-indicatie op. Bij twijfel vragen wij je altijd contact op te nemen met jouw (huis)arts. Komt die er niet uit, neem dan alvorens eerst contact op met ons voordat je deelneemt.

Ook bij het gebruik van neusspray en niet-steroïde ontstekingsremmers (ibuprofen, naproxen, diclofenac) of histamine, kan niet worden deelgenomen mits je hier niet op tijd mee kunt of mag stoppen.

 
Geestelijke aandoeningen
Borderline, schizofrenie en (aanleg voor) psychose zijn contra-indicaties
. Wie onder behandeling van een psycholoog of psychiater staat, dient eerst contact met ons op te nemen.

 

Lichamelijke aandoeningen
Hartklachten, hoge bloeddruk, leveraandoeningen, darmaandoeningen, galblaasaandoeningen, maagaandoeningen, nieraandoeningen, epilepsie, onstabiele diabetes en een te snel werkende schildklier (hyperthyroidie) zijn contra-indicaties voor deelname.

 

Menstruatie
Mocht je als vrouw zijnde tijdens je menstruatie vaak last hebben van (pijn) klachten, dan kan dat een contra-indicatie zijn om deel te nemen. Gevaarlijk is het niet maar voor sommige vrouwen is het tijdens een reis wel hinderlijk. Het advies van ons is om hier qua planning zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

Zwangerschap & borstvoeding
Bij zwangerschap en het geven van borstvoeding is deelname nog niet mogelijk vanwege eventuele contra-indicaties.

 

Verslaving
Het hebben van een verslaving aan alcohol en/of drugs kan een contra-indicatie zijn om deel te nemen aan een ceremonie. Uiteraard is iedereen welkom en willen wij iedereen helpen, maar een deelnemer dient minimaal 4 weken clean/nuchter te zijn van alcohol en drugs om veiligheid te waarborgen.