Kom vanuit verwondering in contact met je ware ziel.

Truffelceremonie, truffel ceremonie Apeldoorn

Sclerotia ook wel  "magische truffels" genoemd is een bijzonder sacrament met een lange geschiedenis als het om holistische genezing gaat. De genezende kracht werd wereldwijd al eeuwenlang door sjamanen als heilig medicijn gebruikt voor fysieke heling en spirituele groei. De afgelopen tientallen jaren hebben bewustzijnsverruimende paddenstoelen en plantmedicijnen wereldwijd meer belangstelling gekregen. Deze worden nu niet alleen door sjamanen, maar ook steeds vaker in therapeutische zettingen ingezet.

 

Magische truffels/Magic Truffles/Sclerotia

Je hebt de eetbare truffels die we kennen vanuit de keuken en de magische truffels (Sclerotia) die een bewustzijnsverruimende werking hebben.
Voor alle duidelijkheid werken wij met de bewustzijnsverruimende magische truffels.

Magische truffels zijn dus eigenlijk geen truffels maar Sclerotia. Dit is een compacte massa van een verharde schimmel mycelium dat voedselreserves bevat. Zo kunnen de Sclerotia extreme omstandigheden overleven. De magische truffels zijn afkomstig van het psilocybe paddenstoel mycelium. Door bepaalde omgevingscondities resulteren deze niet in paddenstoelen maar in ondergrondse vorming van Sclerotia.

 

Er is veel onderzoek gedaan naar psilocybine die in Sclerotia zit.  Onderzoek heeft aangetoond dat de werkzame stof psilocybine, de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert. Deze kunnen helpen bij het aanpakken van aandoeningen zoals depressie, trauma en verslaving. De combinatie van magische truffels en onze deskundige begeleiding + veilige setting kan je helpen, om op een diepe laag te helen.

 

Psilocybine is gerelateerd aan dimethyltryptamine

Psilocybine wordt in ons lichaam omgezet in Psilocine die gerelateerd is aan DMT (dimethyltryptamine). DMT is een  sterke visionaire psychedelica, die in de natuur overvloedig voorkomt (in planten, dieren, bomen en in mensen. De stof wordt makkelijk door het lichaam afgebroken, zonder daarbij  toxische stoffen achter te laten.

 

De werking van Magic truffles

De psilocybine die in Sclerotia zit, heeft het vermogen om je de werkelijkheid te laten zien van het menselijke bestaan. Het kan je in contact brengen met je ware zelf. Het brengt je meer in contact met de natuur en je kunt een sterke verbondenheid voelen met ‘het grotere geheel.’ 

De diepe inzichten die je op zielsniveau kunt ervaren, zorgen vaak voor een blijvende verandering waardoor je jouw kijk op de wereld op een andere manier kunt gaan ervaren. Net als bij andere medicijnplanten, kan een innerlijke reis met Sclerotia soms overweldigend zijn. Onze zeer ervaren, deskundige en betrokken begeleiding zal je daarbij ondersteunen als dat nodig mocht zijn. 

 

 

Ben jij klaar voor een reis diep naar binnen? Een reis om oude energieën los te laten en jezelf te verbinden met jouw ware essentie?