FAQ

Kan iedereen meedoen aan een ceremonie?

Nee, bij een aantal lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen en/of het gebruik van medicatie, kunnen er contra-indicaties zijn waardoor het niet veilig is om te kunnen deelnemen. Daarnaast laten wij alleen mensen toe met een minimale leeftijd van 21 jaar. 

 

Waarom mag ik geen medicijnen gebruiken voor de ceremonie?

Magic truffels gaan niet altijd samen met (synthetische) medicatie. Bij twijfel vragen wij je altijd eerst contact op te nemen met jouw apotheker en de behandelaar die de medicatie heeft voorgeschreven.

 

Geen medicijnen voor de ceremonie: Mag ik wel de anticonceptiepil gebruiken?

De anticonceptiepil mag je gewoon blijven gebruiken, dit heeft geen invloed op het gebruik van de medicijnplanten die wij gebruiken.

Hoe lang moet ik stoppen met mijn antidepressiva?

Dat is afhankelijk van de soort antidepressiva, alle soorten antidepressiva zijn er op gericht het evenwicht van serotonine en noradrenaline in de hersenen te herstellen. Het verschil tussen deze typen zit hem vooral in het werkingsmechanisme, dat kan bijvoorbeeld door te voorkomen dat neurotransmitters te snel worden afgebroken (MAO-remmers), of door er voor te zorgen dat ze langer tussen de hersencellen actief blijven (SSRI’s). Afhankelijk van het  soort antidepressivum vragen wij je minstens vier weken van tevoren helemaal gestopt te zijn met deze medicatie, houd hierbij rekening met een verstandig afbouwschema en doe dit altijd in overleg met jouw arts die deze medicatie heeft voorgeschreven.

 

Hoe lang moet ik stoppen met het gebruiken van alcohol en drugs?

Alcohol, drugs en het gebruik  gaan psilocybine gaan niet samen en een combinatie moet ten allen tijden worden voorkomen. Je dient minimaal 14 dagen voorafgaande aan de ceremonie geen alcohol, heroïne, GHB, cocaïne, amfetaminen, fenethylaminen (homologen van amfetaminen), MDMA (ecstasy), ketamine, MDA of derivaten daarvan en DXM (dextromethorfan) te gebruiken.

Voor plantaardige vormen zoals Mescaline (peyote en san pedro), barbituraten, Ayahuasca, LSA (morning glory, baby hawaiian woodrose zaadjes), marijuana, salvia divanorum en andere psychoactieve stoffen geldt een periode van minimaal 7 dagen.

 

Is er voor- en nazorg?

Onze voorzorg bestaat uit het invullen van een intakeformulier met  soms ook een persoonlijk gesprek voorafgaande aan de ceremonie. Tijdens zo'n gesprek kunnen wij je bijvoorbeeld helpen om je intentie duidelijk en helder te formuleren of om rustig uit te leggen wat je kan verwachten om een duidelijke afweging te maken. Uit eigen ervaring weten wij wat een ceremonie teweeg kan brengen. Soms blijf je na de ceremonie met vragen en/of gedachtes rondlopen waar je graag met een ervaringsdeskundig persoon over wilt praten. Eén integratie gesprek is bij de prijs inbegrepen. 

 

Ben ik instaat om zelf auto te rijden na de ceremonie?

Onze dag ceremonies en individuele sessies beginnen om 09.00 uur en eindigen rond 21.00 uur. De reis zelf met Scleroitia (magische truffels) duurt gemiddeld 4 tot 6 uur.  Nadat iedereen uit zijn innerlijke reis geland is maken wij voldoende tijd vrij om ervaringen te delen en uitgebreid te eten. Je hebt dan ook ruim voldoende de tijd om volledig nuchter weer veilig naar huis te rijden.

Wat moet ik allemaal meenemen naar een ceremonie?

Draag lekker zittende kleding waar jij je prettig in voelt incl. warme sokken . Wat wij ook aanraden is het meenemen van een voorwerp of foto die van betekenis is voor jou.

Wat zijn jullie locaties?
Ons centrum heeft meerdere locaties in Gelderland. Check hier onze locaties.

 

Is een ceremonie met magische truffels anders dan therapie?

Psilocybine staat bekend staan om van binnenuit (de kern) naar buiten te werken - wat ten opzichte van de meeste therapievormen vaak het tegenovergestelde is - gaat een ervaring ook vaak dieper dan de meeste therapievormen. Als je bereid bent om diep in jezelf af te reizen naar je onderbewustzijn, om daar je probleem bij de kern aan te pakken, dan kun je met behulp van onze ceremonies in korte tijd fundamentele veranderingen bewerkstelligen. Naast het verhelpen van je klachten, ontwikkel je vaak ook een andere visie op jezelf en op je omgeving. Als gevolg daarvan kan je anders in het leven gaan staan. Je problemen en negatieve gedachtegangen kunnen daardoor sterk afnemen en soms ook helemaal verdwijnen.