The grandfather San pedro

Huachuma ceremonies Gelderland

San Pedro

Veel mensen zijn al bekend met sacramenten als Ayahuasca en Magic truffels. Nu bestaat er ook nog een ander bijzonder en krachtig plantmedicijn, dat bij veel mensen nog niet zo bekend is. Zijn naam is San Pedro.

San Pedro, ook wel bekend als Huachuma, wordt binnen de sjamanistische tradities beschouwd als een heilig plantmedicijn. De wetenschappelijke naam voor San Pedro is de Trichocereus Pachanoi Cactus. De cactus groeit oorspronkelijk in het Andesgebergte, waar hij voorkomt  in Peru, Argentinië, Chili, Bolivia en Ecuador.

 

San Pedro wordt ook wel de spirit 'Grootvader' genoemd. Dit is een krachtige en geduldige leraar met een sterke mannelijke energie.
San Pedro kan je helpen om meer te aarden in je dagelijkse realiteit. Vraag jij je wel eens af waar het in het leven echt om gaat en wat jouw ware potentieel daarin is? Door de geduldige wijsheid van deze prachtige plant teacher kun jij je weer één gaan voelen met de schepping en je ware zelf.

Verschil San Pedro en Ayahuasca

Verschil ayahuasca en Huachuma (San Pedro)

San Pedro heeft een andere werking dan Ayahuasca. Ayahuasca is een reinigende plant teacher dat vaak uitnodigt om in overgave te gaan en los te laten wat niet meer dient. De innerlijke reis die je maakt met Ayahuasca creëert vaak meer ruimte in jezelf. Ruimte om verloren zielen- en kinderdelen te (her)vinden en te helen. Het is vooral een innerlijke reis.

San Pedro is daarentegen meer naar buiten gericht. Hij helpt je om jouw ervaringen te integreren en meer verbinding te maken met het aardse, met de wereld om je heen en je naasten. Waar Ayahuasca wordt ervaren als een grootmoeder-energie, heeft San Pedro een grootvader-energie.

 

San Pedro als plantleraar na Ayahuasca

Heb je elders met grootmoeder Ayahuasca inzichten verkregen, dan is grootvader San Pedro het plantenmedicijn dat je kan helpen om dit verder te integreren.
San Pedro kan je helpen om dit alles echt verder vorm te geven en neer te zetten in je dagelijkse realiteit. De inzichten die je met grootvader kunt opdoen hebben vaak een symbolisch karakter. Deze worden vaak als 'helder' ervaren. Zo helder dat men er vaak niet meer omheen kunt om het verder te integreren in het leven. Een reis in spirit van San Pedro duurt gemiddeld zo'n 10 tot 12 uur.