Mama Cacao

Ceremoniële Cacao

Duizenden jaren geleden begonnen de Olmeken (een inheems volk wonend in wat nu zuidelijk Mexico & noordelijk Guatemala is) met het brouwen van een drankje gemaakt van de boom ‘Theobroma Cacao’. 
Deze stam, en de stammen die hun voorbeeld volgden, beschouwen cacao als een heilige plant met genezende eigenschappen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.
Dit was waarschijnlijk de reden dat Linnaeus de plant haar Griekse naam gaf, wat letterlijk vertaald 'Voedsel van de Goden' betekent.
Cacao werd niet alleen toegepast in ceremoniële rituelen om de band met het goddelijke te versterken, maar ook als een medicinale plant die helpt bij een gezonde bloedcirculatie, het cholesterolgehalte onder controle houdt, een antidepressivum is en tal van gezonde vitamines, mineralen en antioxidanten bevat.

 

Wat gebeurt er tijdens een cacao ceremonie?

Cacao heeft het verbazingwekkende vermogen om je hart te openen en zal je helpen te voelen wat er te voelen is zonder terug te vallen in oude (en vaak nutteloze) coping patronen. Ze is zachtaardig, ze is duidelijk, ze heeft de energie van een moederlijke omhelzing en een vaderlijke duw. Volgens velen onder ons precies wat de wereld op dit moment nodig heeft!

 

Cacao is geen plantmedicijn waar je van gaat hallucineren, maar het heeft wel stimulerende effecten o.a. door varianten van cafeïne in de boon en stofjes die de aanmaak van serotonine, endorfine & dopamine versterken.

 

In de ceremonie zullen we het drinken van cacao combineren met sound healing en licht ademwerk, waardoor je je in jouw eigen bubbel kunt laten zakken en laten meevoeren op de golven van het medicijn. Subtiel is hier het sleutelwoord. Cacao vraagt van je te vertragen en verstillen. Dat is een kunst op zich en een waardevolle vaardigheid om mee te oefenen.

 

Om het medicijn zo mooi mogelijk haar werk te laten doen, is het aan te raden om je (tenminste op de dag zelf en idealiter enkele dagen) aan het voorgeschreven dieet te houden dat je na aanmelding krijgt toegestuurd. Daarnaast nodigen wij je van harte uit om vooraf al ruimte te maken voor een heldere wens en/of intentie om mee te nemen in de ceremonie!

 

De spirit van Cacao, Mama Cacao, wacht je met open armen op voor een warme omhelzing. Ze is er klaar voor om je hart verder te openen en je zachtjes toe te fluisteren wat je mag ontvangen om met meer zachte kracht en vreugde het leven tegemoet te treden!

Datums/beschikbaarheid groep ceremonies 2023

Deze dag ceremonies vinden plaats op de zondagen. (max. 8 personen) €55,- p.p.  Aanvang 16.00 uur tot ca. 19.00 uur.

  • Lichte vegetarische maaltijd

  • Soundhealing

  • 1 ceremonieleider en 1 ceremoniebegeleider

  • Integratie gesprek

 

 

Datum Plaats Begeleiders Beschikbaarheid Sacrament
27 augustus Vaassen Josta en Gerard 6 plaatsen vrij Cacao
13 oktober Vaassen Josta en Gerard 6 plaatsen vrij Cacao